i skjul

Sluttspurten på november er her, desember ligger og lusker rett rundt hjørnet full av lys og pepperkaker og fine greier. Jeg vet ikke helt hva jeg har på hjertet, men jeg vet jeg trenger å skrive litt igjen. Så hei og hallo, her er jeg og tankene mine! 

Av og til bjudar livet litt på, og når livet bjudar litt vel mye på så durer jeg og Ruth (lille bilen min <333) bort fra mine 36 kvadrat, og hjem til øya og fyr i peisen. Til kaffi på senga, og rolige dager. Som et lite pit-stop, frem til kroppen er litt mer på samme lag som meg igjen. Et lite skjulested mens livet herjer. 

Og det er noe sånt ish jeg ser for meg når jeg leser salme 91. Når Bibelen forteller meg at jeg kan finne ly under Guds vinger, så høres det litt spaca ut, men jeg ser for meg at jeg kan sitte i skjul, mens Han som er større og sterkere enn alt dealer med kampene der ute. Han går i striden for oss, vi kan få finne ly hos Ham. Sitte varme og trygge i skjul hos den Høyeste. Vi kan gjemme oss litt hos Jesus. 

Jeg tror vi kan finne fred og hvile der – også i de sterkeste stormene. Det er så fort gjort å tro vi skal gå i striden selv i egen kraft med å børste støv av noen bibelvers med futt, og be så fint vi bare kan, og begge deler er fint og godt og noe jeg og klamrer meg til. Likevel tror jeg det er mer ved det å være kristen enn en desperat kamp i møte med livet. Jeg tror på ekte at Gud vil kjempe kampene for oss, og at vi kan få lov til å bare være stille. 

Livet kan møte oss litt i døra – av og til ser jeg for meg at det bare knocker oss ned (det kan være et resultat av litt mye Prison Break de siste dagene, yez). I ærlighetens navn – av og til er det beinhardt, og det frister tidvis mer å stirre strengt på Gud og si «How dare you» med full Thunberg-innlevelse. Men jeg tror det er rom for det også i ly hos Ham. Og mens vi sitter der, i nærværet av Han som er verdig all ære, og i stand til å deale med absolutt alt livet måtte by på, så kan vi få finne håp i resten av løftene fra salme 91. Da kan vi frimodig tale de ut. Be de over eget og andres liv. Ikke fordi vi skal klare det i egen kraft, men fordi vi har en som kjemper for oss. 

‘Den som sitter i skjul hos Den høyeste og finner nattely i skyggen av Den veldige, han sier til Herren : «Min tilflukt og min borg, min Gud som jeg setter min lit til!» Han berger deg fra fuglefangerens snare, fra pest som legger øde. Under hans vinger kan du søke ly, han dekker deg med sine fjær. Hans trofasthet er skjold og vern. Du skal ikke frykte for redsler i natten, for piler som flyr om dagen, for pest som farer fram i mørket, for plage som herjer ved middagstid. Om tusen faller ved din side, ti tusen ved din høyre hånd, blir du ikke rammet. Du skal bare følge det med øynene og se at de skyldige får sin lønn. «Du, Herre , er min tilflukt.» Den høyeste har du gjort til din bolig. Det skal ikke hende deg noe vondt, ingen plage skal komme nær ditt telt. For han skal gi englene sine befaling om å bevare deg på alle dine veier. De skal bære deg på hendene så du ikke støter foten mot noen stein. Du skal tråkke på løve og slange og trampe på ungløve og orm. «Jeg berger ham når han holder seg til meg, jeg verner ham, for han kjenner mitt navn. Når han kaller på meg, svarer jeg, jeg er med ham i nøden, jeg frir ham ut og gir ham ære. Jeg metter ham med et langt liv og lar ham se min frelse.»’

Salmene 91:1-16

En tanke om “i skjul

  1. How dare you punch me right in the heart with your wise words? ❤ Seriøst, oppmuntringer som dette er sjelden kost, her er du god!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: