Moses, shaky skritt, og trygge hender.

Det er onsdag. Ute er himmelen klar og blå, og naboens vimpel gir et hint om at vinden har stilnet. Inne hører jeg en stille knitring fra peisen, litt bakgrunnslovsang, og en brøytebil sånn i ny og ne. Jeg prøver å få liv i morrafjeset med litt kaffi i koppen, og kjente plutselig et glimt av inspirasjon til å dele litt ord – så nå sitter jeg her med en åpen mac, for sånne glimt gidder jeg ikke la gå fra meg.

Mitt hode er kobla sammen sånn at jeg til enhver tid har ett eller annet kreativt jeg diller med. En eller flere drømmer for framtida jeg leker med i ledige (og tidvis i ikke-ledige også) øyeblikk. Noen ganger tar jeg små steg ut i de drømmene, og det viser seg ofte å være riktig, gøy, og dritskummelt.

Jeg tror Gud ønsker å lede oss på sin vei, og at Han kan gjøre det på uendelig mange måter. Jeg tror Han kan gjøre store ting i og gjennom våre liv, men jeg tror også at det ofte krever noen ustødige steg ut i det ukjente fra vår side. Noen shaky skritt i retning av det som ligger litt gjemt i hjertet. Leser vi i 2.mosebok ser vi at Moses både er et eksempel og forbilde i dette. 

Moses som egentlig hverken ville, turte, eller trodde han kunne få det til – på tross av ganske klar tale fra Gud selv. Moses som var menneskelig med alt det innebærer, men likevel fikk være et redskap i Guds plan. Moses som på tross av tvil, frykt, og usikkerhet fikk erfare at Guds ord var sanne, og at Han gikk med. 

Den tryggeste plassen å drømme er i Guds hender. Og, heldigvis er det også den tryggeste plassen å falle, dersom veien føles for lang og usikker. I hendene til Han som er kilden til all kreativitet, Han som skapte først, Han som går med. I hendene til Han som er verdig all vår pris og ære, Han som går med. 

3 kommentarer om “Moses, shaky skritt, og trygge hender.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: