«… at dere har kjærlighet til hverandre»

Hver morgen (ja, nesten da hvertfall) skummer jeg fort gjennom bibelleseplanen i bibelappen, sånn mer eller mindre i halvsøvne. Et av dagens vers var Johannes 13.34-35, og der står det «Et nytt bud gir jeg dere: Dere skal elske hverandre. Som jeg har elsket dere, skal dere elske hverandre. Ved dette skal alle forstå at dere er mine disipler: at dere har kjærlighet til hverandre». Jeg har hørt det før. Vers 34 får meg til å ville synge «vaaandre i Guds lys, vaaaandre i Guds lys» av full hals, og det er egentlig sånt som fort går på autopilot. Vi skal ha kjærlighet til hverandre. Være gode mot hverandre. Vi blir fortalt det fra vi er bitte små. Nå er jeg 20, gi meg noe med litt mer krutt, liksom. 

Med morgentrøtt ansikt, og bustehår gikk det opp for meg at folkens, dette er krutt. Vi trenger å høre det. Verden trenger at vi hører det.

Jesus sier her at alle (ja, det står faktisk alle) skal forstå at vi er hans disipler ved at vi har kjærlighet til hverandre. Med andre ord. Ved at vi er rause, gode, inkluderende, heiende, og alt som er godt, kan vi få lov til å peke folk til Jesus. Jeg gjentar: Vi kan få lov til å peke folk til Jesus. 

Her tror jeg vi som kristne har et ansvar. Jeg tror vi kan få lese verset som at Gud utruster oss som kristne med en spesiell kjærlighet til hverandre. Men, jeg tror og at Han utruster oss med en evne til å ta oss sammen og velge å løfte hverandre opp fremfor å for eksempel snakke dritt (unnskyld språket) om folk. 

Jeg tror at vi som enkeltmennesker skal bestemme oss for å gå litt inn i oss selv. Være litt ærlig på vaner som ikke akkurat viser kjærlighet. Bestemme oss for å velge å heie fram andre, fremfor å la sjalusien og bitterheten tale. Bestemme oss for å si de fine tingene vi tenker om andre. Bestemme oss for å være en eller ei som viser godhet mot de rundt oss. Bestemme oss for å ikke la oss rive med av kultur for baktaling, kjipe holdninger, utestenging, eller hva det nå enn måtte være. Vise enkeltmennesker at de er verdsatt og elska. 

Jeg tror at vi som kristne felleskap og menigheter trenger å bestemme oss for å være gjenger som det er enkelt å bli en del av. At sammen som menighet har vi et ansvar for å inkludere. Tenk hvor verdifullt å se et land fullt av menigheter som elsker mennesker, som er skikkelig rause på tross av at man gjerne møter folk som lever litt annerledes enn en selv – dette er ikke det samme som å ikke prate om synd, eller å ikke oppfordre til å leve i tråd med det Bibelen legger frem som gode retningslinjer, men alt i kjærlighet. Alt i kjærlighet. Tenk hvor verdifullt det ville vært å se et land fullt av menigheter som heier på folk. Menigheter med folk som heier fram både enkeltpersoner og ideer, som ikke lar seg styre av jantelovens tankegang, men som digger å se mennesker vokse. 

Jeg tror at enkeltmenneskene vi møter trenger at vi går på det Jesus sier i Joh 13. Jeg tror lokalsamfunnene våre trenger det. Jeg tror nasjonen vår trenger det. 

Jeg tror at sett utenfra oppleves kristne som sinte, strenge, lite åpne, og veldig kranglete folk. Ja, kanskje er noe medias presentasjon sin feil, men vi har en god del skyld selv og. Kanskje er det lurt å tenke seg litt om før en ytrer seg offentlig om en sak. Kanskje er det lurt å telle til ti et par ekstra ganger. Kanskje er det lurt å minne seg selv litt på hvorfor vi er her. Hva vi er kalt til. Hva som er viktigst. 


For, når alt kommer til alt tror jeg ikke det handler det ikke om hvor høy musikken skal være på gudstjenesten, hvilket kjønn som er egnet eller ikke til å lede en menighet, eller når i livet man bør døpes. Når alt kommer til alt tror jeg vi henger oss så fort opp i både små og uviktige meninger, og store og vanskelige spørsmål, at vi glemmer det største vi har å formidle. Nåden. Jeg tror det er nåde for det også, men i ærlighetens navn – skjerpings. 

Tenk om vi kristne kunne vært kjent for å være skikkelig gode, varme, og at vi har kjærlighet til hverandre – og de som enda ikke tror. Tenk om vi kunne gått litt mer på Jesu ord i Joh 13. Tenk om det kunne fått peke noen til Jesus. Tenk om det kunne forandre noens liv. Tenk om!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: