Sannhet i mørket

Sannheter er noen rare greier. Vi prater mye om det, spesielt i kristne sammenhenger. Det er viktig. Det er ekte. Det er det motsatte av løgntanker. Det er ord fra Gud. Og, det kan være skikkelig komplisert.

Jeg kjenner ikke til ditt liv, og hvilke utfordringer du møter eller har møtt. Men, jeg vet ut i fra mine erfaringer at litt uavhengig hva det er som gjør at det er en kjip dag, uke, eller måned, så er det i disse periodene veldig enkelt å glemme hva som er sant. Jeg vet på mange måter at det er noe der, noe diffust som jeg visste var sant forrige uke. Eller, noe jeg trodde veldig på i lovsangen på gudstjenesten på søndagen. Men, mandagen kommer, og det som en gang var så klart og tydelig, ender fort opp som en grøtete, fjern, greie.

«What’s true in the light, Is still true in the dark.» Rend Colective – Weep With Me

Rend Collective sier det veldig godt i sangen «Weep with me». Og, det har blitt min bønn, og på mange måter en grunnsetning i livet mitt de siste ukene. At jeg skal huske at det som er sant i lyset, også er sant i mørket. Jeg trenger ikke nødvendigvis å føle at det er sant, bare huske det. Trenger ikke stresse videre med det, men bare komme på at «Ja, men det stemmer jo fortsatt – nå kan jeg fortsette dagen min». Disse påminnelsene er små, men nødvendige. De er grunnleggende og enkle, men store og omfattende. Så, for deg som sliter med å finne tilbake til sannhetene. Til deg som vet hva det handler om, men trenger å lese det. Og, til meg, som i grunn trenger å skrive det – det er mye å lære i det. Her kommer tre, bibelske sannheter for ditt liv.

Nåden rekker.

  • «Men han ble såret for våre lovbrudd, knust for våre synder. Straffen lå på ham, vi fikk fred, ved hans sår ble vi helbredet.» (Jesaja 53:5)
  • «Altså: Som ett menneskes fall ble til fordømmelse for alle mennesker, slik fører ett menneskes rettferdige gjerning til frifinnelse og liv for alle. Slik det ene menneskets ulydighet gjorde de mange til syndere, skal nå den enes lydighet gjøre de mange rettferdige. Loven kom til for at fallet skulle bli stort. Men der synden ble stor, ble nåden enda større. For slik som synden hersket gjennom døden, skal nåden herske gjennom rettferdigheten og gi evig liv ved Jesus Kristus, vår Herre.» (Romerne 5:18-21)

Du er elsket.

  • «Dere er elsket av Gud, søsken, og vi vet at dere er utvalgt.» (1. Tess 1:4)
  • «For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.» (Romerne 8:38-39)

Gud er nær.

  • «Herren din Gud er hos deg, en helt som frelser. Han fryder og gleder seg over deg og viser deg på ny sin kjærlighet. Han jubler over deg med fryd» (Sefanja 3:17)
  • «Gud er vår tilflukt og vår styrke, en hjelp i nød og alltid nær.» (Salmene 46:2)

Disse sannhetene varer, og varer, og varer. Uavhengig av omstendigheter, følelser, sorger, eller gleder. Be Gud hjelpe deg til å huske, og stole på det, i alle sesonger.

Hanna Elisa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: