#PrepYourHeart

En gang hørte jeg en taler som pratet om hvordan forfulgte kristne memorerte Bibelen, sånn at de fortsatt bar med seg ordet, og sannhetene, selv om boka i seg selv ble tatt fra de. Vi lever kanskje ikke i et område hvor vi står i fare for å bli fratatt Biblene våre, men jeg tror likevel vi kan ha godt av å gjøre litt som disse forfulgte kristne.

Livet kan være tøft. Beinhardt faktisk. Og, er det noe jeg har erfart, så er det det at i beinharde sesonger, kan det fort være enda hardere å lese i Bibelen. Enten det er fysisk umulig, at konsentrasjonen ikke er tilstede, eller at det rett og slett glemmes i kaoset. Det er i de sesongene at jeg gang på gang erfarer viktigheten av å ha fylt hjertet mitt på forhånd. Det tar ikke bort kampen, men det styrker min visshet om hvem Gud er, og hvor min verdi ligger.

Jeg har tidligere skrevet innlegg om «Tips til små bibelstunder»  og «Jesusinput – også i sommer», men i dag tenkte jeg å komme med fire praktiske tips til hvordan du kan #PrepYourHeart for kommende stormer.

Bibel. I trøblete tider er rutiner gull verdt. Hvordan du ser ut for deg er noe du må finne ut. I min hverdag så innebærer det for eksempel at jeg leser en bibelleseplan på telefonen hver morgen. Finn noe overkommelig, enkelt, og sett det til et tidspunkt du vet du får det til. Vet du at du sjeldent klarer å fokusere på annet enn dagen som kommer om morgenen, ja, da er kanskje kvelden et fint tidspunkt. Er du travel på kvelden? Da er kanskje midt på dagen din greie. Hva, hvor, når, og hvor lenge er opp til deg – men en rutine på litt Bibel hver dag er gull verdt i kjipere sesonger.

Bønn. Tenk så kult å klare å trene seg opp til å respondere med bønn i utfordrende situasjoner. Jeg har en lang vei å gå her, men jeg vet og erfarer at bønn er viktig. Både fordi det er samtale med Gud, og i samtale med Gud kan ting skje, men og fordi når jeg jeg ber, så skjer det noe på innsiden. Det ligger noe i det å fortelle seg selv hvem som er størst, og vise hvem man løper til i sånne situasjoner. Tren opp bønnemuskelen din – du trenger den.

Felleskap. På kjipe dager er det å isolere seg kanskje det verste man kan gjøre. Skap og dyrk gode relasjoner i gode tider. Finn mennesker som du kan stille opp for, og være med i forbønn for når de går gjennom tøffe tak, og som du vet vil backe deg når du står i en slik situasjon. Plant røttene dine i en menighet, vit med deg selv at søndag = gudstjeneste. Prioriterer du gudstjeneste og felleskap i gode tider, er det også enklere å prioritere når livet er utfordrende. Og du, tør å send den litt kjipe «Det er litt tøft her nå, kan du be for meg?»-meldinga.

Lovsang. Musikk er veldig viktig for meg personlig, men jeg tror helt oppriktig at vi alle har godt av å bruke tid på å høre, og synge, lovsang og salmer. Noe av det jeg ofte erfarer, er at tekster, linjer, og melodier dukker opp i situasjoner hvor jeg trenger de. Kanskje bruker Gud lovsang og salmer til å minne oss på hvem Han er, og hvem vi er i Ham? Lag deg en vane hvor du hører på bibeltro lovsanger og salmer – jeg tror du kommer til å takke deg selv for det senere.

Bruk de gode dagene til å danne gode vaner og rutiner. Om du synes det er vanskelig å starte, be Gud hjelpe deg og vise vei.

Hanna Elisa

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: