Prestisjekristendom – del 4

Det er en ny fredag, og her kommer et rykende ferskt innlegg i serien om prestisjekristendom. Dagens tema er tjeneste.

For, vi kristne er utrolig flinke på å stresse rundt fra det ene vervet til det andre. Det er rett og slett litt status å kunne si at «Åh denne uka er utrolig travel. Jeg har styremøte mandag, er leder på ditt tirsdag, og leder på datt onsdag, torsdag er det lovsangsøvelse og bibelgruppe, fredag er jeg leder for ungdomsklubben, lørdag skal jeg tale på kveldsmøtet, og på søndag har jeg lovsangen på Gudstjenesten.» Dette høres ekstremt ut, men jeg vet at dette ikke er unormalt for mange kristne.

Og det er bra. Det å kunne være med og tjene i Guds rike er helt fantastisk. Vi er blitt gitt gaver og talenter som vi får lov til å bruke til å ære Han med, og det er helt utrolig kult. Men, jeg tror ikke Gud ønsker at vi skal slite oss ut.

En veldig kjent historie fra Bibelen er historien om Marta og Maria. Marta stresser rundt, og ordner og styrer fordi Jesus kommer på besøk. Maria setter seg ned og lytter. Jeg tror det finnes utrolig mange Martaer rundt om i Norges land. De er unge, de er freshe, de er engasjerte, de er glad i fart, moro, og Jesus, men jeg tror også at mange er slitne. At mange tenker at det kanskje kunne vært deilig med en kveld uten noe program.

Jeg har tidligere skrevet om det å være «Tjener uten team». Det har blitt en vekker for meg å ikke kunne bidra slik jeg aller helst vil. Hvorfor gjør jeg egentlig dette? Hvem er det egentlig jeg gjør det for? Og hva er egentlig tjeneste?

Jeg tror at når vi stresser rundt med lederverv og oppgaver i alle mulige områder av menigheten, så er det lett å glemme hvorfor vi gjør det vi gjør. Og det er en farlig felle å gå i. For, uavhengig av hvordan vi tjener. Om det er med ni verv, fordelt på sju dager, eller om det er med intet mindre enn bare å komme på Gudstjeneste, så er det så viktig å aldri glemme betydningen i det vi gjør, og hvorfor vi gjør det. Og Hans navn er Jesus.

Kanskje er du i en situasjon hvor du er sliten, og kjenner på at du har for mange verv. Jesus sier: «Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.» Matteus 11:28

Kanskje kjenner du på at du ikke føler at din gave, eller oppgave, er viktig nok. Paulus sier: «Men nå har Gud gitt hvert enkelt lem sin plass på kroppen slik han ville det. Hvis det hele var én kroppsdel, hvor ble det da av kroppen? Men nå er det mange kroppsdeler, men bare én kropp. Øyet kan ikke si til hånden: «Jeg trenger deg ikke», eller hodet til føttene: «Jeg har ikke bruk for dere». Tvert imot! De delene av kroppen som synes å være svakest, nettopp de er nødvendige.» 1. Korinter 12:18-22

Kanskje vet du ikke hvor du skal gå, eller hvordan du skal tjene. Bibelen sier: «For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.» Efeserne 2:10

Be Gud om å hjelpe deg til å finne riktig balansegang, Han ser deg, Han elsker at du vil tjene Ham, men Han ønsker ikke at du skal slite deg ut.

~Hanna Elisa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: