Prestisjekristendom – del 3

«Det var skikkelig bra lovsang i kveld, Gud var virkelig tilstede.» Har du vært innom et par kristne møter eller festivaler i løpet av ditt liv, ja da har du nok hørt utsagn som ligner på dette. Og, det kan være fint. Det at vi av og til kan føle Guds nærvær tror jeg både er viktig, og sunt for oss kristne. Men, jeg tror det er mange rundt om i menigheter som sitter og kjenner på at de føler for lite.

Vi er skapt forskjellige. Noen er praktisk anlagt, noen er følelsesmennesker. Hos noen er følelsene veldig synlige, hos andre igjen overhodet ikke. Vi er forskjellige.

Jeg tror på en Gud som kjenner meg. Jeg tror Han vet hvordan han skal tilnærme seg nettopp meg, og deg. Og Gud vet hvordan vi reagerer på å møte Hans storhet.

Guds ånd, og dermed Gud selv, er alltid tilstede, ja, faktisk i oss. Noe av det siste Jesus sa var: «Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» Gud er alltid nær, og Hans nærvær er alltid like sterkt. Men, noen ganger føler man et spesielt hellig nærvær, mer enn andre ganger. Likevel så er Gud like nær mandagen på vei til skolen, som på fredagen da du følte Hans hellige nærvær. Jeg tror at litt av greia her er at den Hellige Ånd noen ganger gjør hjertene våre mer mottagelige for Guds nærvær. At den Hellige Ånd kanskje fjerner det filteret vi kanskje har – og trenger – fordi Gud er så hellig, og vi er så enkle mennesker at vi ikke tåler å være 100% nær. Vi får et glimt, litt sånn som Peter og gjengen på fjellet.

Poenget med å ta dette opp i en serie om prestisjekristendom er det at noen føler mer enn andre, DHÅ fjerner sjeldent alles filter på samme møte. Og, da er det lett å tenke at «alle andre føler så mye mer enn meg, jeg er ikke god nok kristen». Men, det er du.

Som sagt, Gud kjenner deg. Han ser hele deg, han har tross alt skapt deg med så mye – eller lite – følelser du har. Det kommer ikke som en overraskelse på Han at du ikke griner under lovsangen, eller ikke føler noe særlig når du ber. For Han så er du god nok akkurat som du er, Han har skapt deg sånn Han ville du skulle være, og det synes jeg vi skal anerkjenne som godt nok.

Neste gang du havner i en situasjon hvor du tenker at du skulle følt mer, eller møtt Gud mer. Husk at Han er tilstede. Hans nærvær hviler over deg. Han møter deg slik Han vet du tåler å bli møtt. Og, det er lov å be Gud om hjelp til å se Ham, det tåler Han. Han elsker deg akkurat som du er, og da Han skapte verden, så Han at det var behov for en av deg og.

~Hanna Elisa

(Les også del 1 og del 2 i samme serie)

2 kommentarer om “Prestisjekristendom – del 3

 1. Hei Hanna Elisa!
  Jeg kom over bloggen din gjennom en link på iTro, og jeg må bare si at du skriver skikkelig bra! Du virker veldig reflektert, og det er spennende og oppløftende å lese det du deler. Takk! Jeg går faktisk på bibelskole nå, og noe av det jeg har syntes har vært vanskelig er nettopp dette – at jeg ikke føler meg som en god nok kristen. At jeg føler alle andre har en så tett og nær relasjon til Gud, mens jeg føler at han er litt fjern. Men så er det så sant det du skriver, at han har skapt oss forskjellige, og han ønsker at vi skal være forskjellige. Og han er tilstede, alltid – selv om vi kanskje ikke føler det like sterkt som man kanskje tenker at man bør. Tusen takk for at du deler! Håper du får en nydelig dag! 🙂

  – Karen, 19 år

  Likt av 1 person

  1. Åh wow, tusen takk for at du tok deg tid til å dele! Jeg blir så glad. Håper veldig på at du kan få kjenne på at du holder for Ham, og at sannheten om at Han er tilstede bare kan rotfeste seg mer og mer. Håper DU får en fin dag – klem ❤

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: