«Trust in You»

De siste ukene har jeg kjent mye på en slags sorg. Jeg tror i hvert fall at det er det det blir riktigst å kalle det. En sorg over det som ikke er, men burde vært. Over det jeg ikke får til, men andre gjør. En frustrasjon, tristhet, og «nå vil jeg filleriste hele ME-en» for at jeg ikke har krefter til å engasjere meg i menighetsliv, til å stille opp for vennene mine slik jeg vil, og til å se nye mennesker slik de fortjener å bli sett. Jeg har vært oppriktig skuffa på Gud, for at Han ikke griper inn – Han er jo allmektig, Han kan jo gjøre det?! Men så skjer det ingen ting.

Jeg prøver å være sterk. Jeg snakker om at Gud er trofast, og at noen ganger så helbreder Han hjertet i stedet for kroppen. Og det er sant. Men, akkurat nå hadde det vært veldig fint om Han kunne ha fikset det sånn at jeg det å ta en kaffe med ei venninne ikke må planlegges så himla nøye.

Det er uforståelig, og det gjør skikkelig vondt.

Likevel så vet jeg at Han er der. Jeg vet at Han griner med meg, at Han bærer meg – selv om jeg på ingen måte føler det sånn. Og det er trygt.

Lauren Daigle har blitt en viktig stemme de siste ukene, og spesielt sangen «Trust in You» har gitt trøst, tillit, og håp.

When You don’t move the mountains I’m needing You to move

When You don’t part the waters I wish I could walk through

When You don’t give the answers As I cry out to You

I will trust, I will trust, I will trust in You

Dette er ordene fra refrenget. De minner meg på at det er lov å ha det vondt. At det er lov å bli fortvila over at Gud tilsynelatende ikke griper inn. Men, de minner meg også på at det ikke er det det handler om. Det handler om å stole på at Han er der. På at Han går med meg, og på at Han ser.

For Han gjør det. Han går med, og Han ser. Til og med de tankene, tårene, og ropene ingen andre hører eller ser. De ser Han. Og de tåler Han.

I dag skal jeg ikke fortelle deg at det er lurt å lovsynge og takke i sånne situasjoner. Jeg vil heller fortelle deg at det er lov til å synes det er vanskelig å lovsynge og takke i sånne situasjoner. Kjenn på alt det innebærer, og rop ut til Gud om det vanskelige. Han hører deg, og kjemper med deg. Stol på Ham, og hvil i det.

«Mighty Warrior, King of the fight. No matter what I face, You`re by my side» – L.D

Hanna Elisa

2 kommentarer om “«Trust in You»

  1. Vet du, jeg synes dette var fantastisk lesning!
    Jeg forstår smerten, frustrasjonen og sårheten du opplever (og ja, det er sorg over å miste alt som skulle vært du kjenner på), men jeg liker den «rå» ærligheten. Jeg er lei av alle «det er herlig med Jesus» og «bare Jesus»… Jo, Jesus er herlig men det er ikke alltid herlig å være meg, selv om Jesus bærer meg. Vi må være ærlige om våre liv og følelser og Gud tåler at vi ikke forstår og er frustrert og sinte. Fordi om vi ikke forstår så betyr jo ikke det at vi ikke tror, det betyr ofte at vi velger å tro på tross av alt som raser rundt oss og i oss. Gud stiller noen ganger stormen som raser i våre hjerter og ikke den som raser rundt oss, men som du sier- det hadde vært godt om ikke han kunne stillet begge… Men hadde vi da vært så i dypt avhengighet til ham og så ivrig søkt inn til ham?…
    Dyrebare, vakre og flotte du- må Gud velsigne deg og må du oppleve stunder der livet føles og oppleves virkelig godt ut. Varm klem

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: