I stillhet og tillit

Livet kan være kaotisk. Uforutsette ting kan dukke opp. Dagene bli mer hektiske enn planlagt. Tankene mer rotete enn vanlig. Verden forteller oss at vi burde vært sånn eller sånn. Med andre ord, ting skjer, og det kan være skikkelig stress å være menneske til tider.

Da er det viktig å komme tilbake til kjernen.

Et vers som har klistret seg på hjernen og hjertet mitt de siste ukene er ordene i Jesaja 30:15.  «I stillhet og tillit skal deres styrke være». Smak på det. Les det et par ganger ekstra. Det er i stillhet og tillit vi skal finne styrken vår. Min bønn er at det er der jeg både finner min kraft til å ta fatt på livet, men også at det er ved den styrken jeg definerer meg selv. Ikke ved min menneskelige styrke, men ved at jeg bruker tid i stillhet og har tillit til Gud og Hans ord.

I kaotiske sesonger kan dette føles fjernt. Stillhet kan være en fjern tanke, og tilliten til Guds løfter kan vakle. Hvis det er situasjonen din akkurat nå vil jeg oppmuntre deg til å be Gud vise deg hvem Han er, og hvordan du finne tilbake til roen og tilliten. Sett deg ned på ren trass, midt i kaoset, og be, les, sett gjerne på noe rolig lovsang om det hjelper. Noe jeg er veldig glad i å gjøre når livet, bønn, tro, og alt er litt stress, er å labbe ut på en liten bønnevandring. Stille Gud de ærlige spørsmålene. Se det Han har skapt i naturen, og bruke tid i bønn på den måten.

Så, på tampen av sommerferien, rett før studiestart, husk at hvem du er ikke defineres av hva du presterer, hvordan du ser ut, eller hvilke ting du eier. Du er Guds elskede barn, og du kan finne din identitet og styrke i at du har tillit til Ham.

Hanna Elisa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: