Sannheter om deg

De første, gode og varmende solstrålene har nådd oss her i sør siden sist blogginnlegg. I skrivende stund sitter jeg faktisk ute, i shorts og bikinitopp. Det er akkurat ikke for kaldt om man finner den rette, lune kroken med sola rett på. Skikkelig deilig.

Samtidig som de første, varme solstrålene treffer landet vårt, er det en hel haug av andre ting som treffer. Tentamen, eksamen, sommerklær, sommerkropp, sommermat, sluttkarakter og ikke minst forventningen om at man skal kose seg ute i finværet. Helst i en park, med grilling og gode venner. For noen har bekymringene og tankene rundt de nevnte temaene vært tilstede siden forrige sommer, for andre har de kanskje nettopp truffet og slått seg ned i tankemønsteret. De bringer med seg overarbeidede hoder, høye skuldre og mye bekymring.

Så, i dag vil jeg sette av et helt innlegg til å fortelle deg hvem Bibelen sier at du er. Uavhengig av din prestasjon på eksamen, kroppen din og det sosiale livet ditt. Jeg kan nok ikke stoppe tankekjøret av bekymringer og dårlig selvfølelse, men, kanskje kan jeg tilføre noen litt mer positive tanker midt oppi alt. Jeg håper det.

Du er Guds datter/sønn: Johannes 1:12

Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn, de som tror på hans navn.

Du er frelst og kalt, uavhengig av det du får til – eller ikke får til: 2. Timoteus 1:9

Han har frelst oss og kalt oss med et hellig kall, ikke på grunn av våre gjerninger, men etter sin egen vilje og nåde, som er gitt oss i Kristus Jesus fra evighet av

Du er fri: Romerne 8:2

For Åndens lov som gir liv, har i Kristus Jesus gjort deg fri fra syndens og dødens lov.

Du er på vinnerlaget, og Jesus er med deg: Romerne 8:31

Hva skal vi så si til dette? Er Gud for oss, hvem er da mot oss? Han som ikke sparte sin egen Sønn, men ga ham for oss alle, kan han gjøre noe annet enn å gi oss alt sammen med ham?

Du er skapt i Guds bilde, og ligner på Ham: 1. Mosebok 1:26-27

Gud sa: «La oss lage mennesker i vårt bilde, så de ligner oss! De skal råde over fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden.» Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, som mann og kvinne skapte han dem.

Er du i Jesus, så er det ingen fordømmelse: Romerne 8:1

Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus.

Gud elsker deg som han elsker Jesus: Johannes 17:23b

Da skal verden skjønne at du har sendt meg, og at du elsker dem slik du har elsket meg.                                                                                     

Ingen ting kan skille deg fra Guds kjærlighet: Romerne 8: 38-39

For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: