Helgens heltinne

Det er søndag, og en ny uke ligger og lurer med planer, ideer, oppturer og nedturer. Helga er med andre ord over, og det har i grunn vært ei fin helg for min del. Den har inneholdt en ubevisst feiring av vaffeldagen, tur i skogen, solbrente kinn og «makrell på glo». I tillegg så er det en merkedag som jeg ikke lar gå ubemerket forbi her på bloggen – Marias budskapsdag. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om denne dama, og jeg gjør det gjerne igjen!

Som tidligere nevnt er ho et av mine aller største forbilder. Det er så modig og stort av ei ung jente å si ja når Gud spør om å føde et barn, møte fordommer og utestengelse, og risikere at alt av fremtidsplaner faller sammen.

Som kristne i dag så tror jeg vi kan bruke Maria som et eksempel og et forbilde. For, jeg tror ikke det er sånn at Gud har blitt stillere de siste to tusen årene. Jeg tror heller ikke det er sånn at han trenger mindre hjelp. Heller tvert imot. Gud taler i dag. Gjennom Bibelen, mennesker, tanker, drømmer, ja på utrolig mange måter! Han kaller oss, og gir oss oppdrag. Og det gjelder alle. Jeg tenkte lenge at det bare var noen få utvalgte som fikk høre fra Gud, men etter hvert har jeg innsett og lært at vi alle har et eneste stort brev med ting Gud vil si oss – Bibelen.

Da trådte Jesus fram og talte til dem: «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.»

I Matteus 28: 18 – 20 står misjonsbefalingen, og dette er skikkelige saker. Det er ikke et puslete lite tips, eller en tilfeldig idé. Det er en befaling.

Hvordan denne befalingen – fra kongenes konge – utspiller seg i livene våre, kan variere. Det er også noe jeg tror Gud vil veilede oss til å finne ut av. Men, felles er at vi alle er kalt til å dele evangeliet. Vi er alle kalt til å være vitner. Jeg synes det er skikkelig vakkert. Vi, mennesker fulle av feil, får lov til å dele verdens beste budskap! Og, det er Han som har all makt i hele universet som gir oss befalingen, OG han lover å være med oss gjennom det hele.

Ja, dette er store og til tider skumle saker. Det kan kreve at vi bryter med noen normer som er satt, vi må nok trosse menneskefrykten litt, ta et steg ut av komfortsonen. Noen kjenner seg kanskje kalt til å dele nyhetene i land hvor det er forbudt og til og med farlig. Men, Gud har lovet at han er med oss.

Jeg vet ikke hvordan du ser på hvordan du skal løse denne oppgaven, kanskje vet du ikke det selv heller – og det er helt greit. Men, jeg tror vi alle kan starte med de rundt oss, uansett hvilket kall. Spre glede, leve ærlig, ikke pushe. Gud kan gjøre store ting gjennom relasjoner, og det tror jeg ikke vi skal kimse av eller undervurdere. Vet du ikke hvordan du skal starte? Et fint sted kan jo være å si som Maria.

«Se, jeg er Herrens tjenerinne. La det skje med meg som du har sagt!» Lukas 1:38

Hanna Elisa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: