Bli lik Jesus

Jeg har bestemt meg for at 2017 er året for å lese. Mye. Nye bøker, gamle bøker. Bøker jeg har lest før, kristne bøker, ikke kristne bøker. Romaner, biografier, teologiske bøker – listen er lang, og det meste kan leses her i gården. Bare ikke krim, og andre bøker som minner om skummelt – det takler jeg bare ikke. Men, når jeg leser gode bøker, så er det jo for galt å ikke dele de med dere! Så her kommer årets første boktips.

For litt over et år siden lette jeg på garasjeloftet etter noen gode bøker, og da fant jeg denne. «Bli lik Jesus» av Max Lucado er virkelig en gullgruve. Boka er ingen selvhjelpsbok med et mål om at du skal ende opp som perfekt. Det er heller ingen bok med enkle løsninger på livet. Det er rett og slett ei bok full av Bibelske sannheter om hvem Jesus er og hvem vi som kristne er kalt til å være.

Det er ingen hemmelighet av Lucado skriver godt, og denne boka er intet unntak. Med en varme, kjærlighet og humoristisk sans leder han oss gjennom tolv kapitler om aktuelle temaer. Max Lucado trekker frem aktuelle situasjoner og snakker om dem i lys av Bibelen. Dette er ikke ei bok som er skrevet med en formanende eller sint penn. Det oser tvert imot av menneskelighet, erfaring og et utrolig godt budskap.

IMG_8424[1]

Boka er relativt lettlest, og selv om det i utgangspunktet er en teologisk bok, så er alt forklart godt og med enkle og forståelige ord. Jeg koste meg med den, den var engasjerende, og kapitlene akkurat passe lange til å leses om morgenen eller kvelden.

Mange kristne bøker med dette temaet kan ha en litt kjip tendens til å bikke over i kategorien selvhjelps- eller selvrealiseringsbok. Det gjør ikke denne. Boka har et tydelig Gudsfokus og er proppfull av bibelvers og henvisninger til Jesus. Det kommer også tydelig frem at vi ikke er perfekte, og at vi ikke kommer til å mestre oppgaven om å bli like Jesus før vi kommer til Himmelen.

Det er en grunn for at jeg nå har lest ut «Bli lik Jesus» for andre gang på et år, og jeg vil virkelig anbefale den om du trenger noe nytt å lese! Dette er ei bok skrevet for voksne, men jeg vil tro at ungdommer med interesse for denne typen bøker også kommer til å ha stor glede av den! De siste sidene i boka inneholder et opplegg for bibelgrupper, og kapitlene er passe store til å bruke som bibelgruppeopplegg – anbefales!

Som sagt fant jeg boka mi på garasjeloftet, og har ikke sett den i noen butikker enda – det har nok noe med at utgivelsesåret er 1999. Men, den finnes på engelsk under navnet «Just like Jesus» – så om du er interessert i å lese den, så er det kanskje den enkleste muligheten å få tak i den på! Ellers kan du jo sjekke på nærmeste bruktbutikk!

Hanna Elisa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: