I-landsproblem?

Det er torsdags morgen. Eller, rettere sagt formiddag – klokka har bikket elleve. Jeg har ikke spist, ikke stelt meg, og sitter i sofaen med pysjamas på og tenker over livet mitt. Jeg er så utrolig heldig. Jeg bor i et land hvor kristne kan samles uten å frykte for livet. Jeg bor i et land hvor jeg kan starte dagen med høylytt lovsang uten at noen arresterer meg. Jeg bor i et land hvor jeg har mer enn nok mat i kjøleskapet, og friskt vann i enorme mengder. Jeg bor i et land hvor vannet jeg trekker ned i doen med er renere enn det mennesker drikker bare noen timer i fly unna. Jeg bor i et land hvor jeg har alle muligheter. Jeg bor i et land, med en velferdsstat som gjør at jeg to dager i uka får taxi til den veldig tilrettelagte skolen jeg går på. Taxien utgjør omtrent to tusen kroner i uka. Skolen aner jeg ikke. Jeg kommer fra en by hvor det er mange menigheter, og jeg kommer fra en familie som er kristen og som har fortalt meg om Jesus fra jeg var liten. Jeg er så utrolig heldig.

Noen ganger slår det meg «Hva er vel det du går gjennom sammenlignet med det veldig mange andre opplever?». For, hva er vel utmattelse kontra flukt? Hodepine kontra sult? Tap av ungdomstid kontra tap av familie? Det er jo ingenting. Det er i-landsproblemer.

Av og til setter den tanken seg langt inn i kroppen min. Tanken om at jeg har ikke grunn til å ha det kjipt. Tanken om at ME er et i-landsproblem. Tanken om at jeg burde klart mer. Vært mer lykkelig.

Men er så er ikke det realiteten. For, smerten min er så utrolig reell. Og utmattelsen er så krevende.

Så er det da, en torsdags formiddag i pysjamas og med tårer i øyekroken at jeg innser at jeg kan få hvile. At det ikke er min kamp. Hverken ME eller flukt. At jeg kan få komme med alle mine tunge byrder til Han som gir hvile. Den beste hvilen. At når jeg ikke strekker til, så har Han alt tatt over. Og det. Det er en utrolig deilig realitet å ta med seg i en verden full av alt for mange fæle realiteter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: