Håpet om vår

I hele vinter har jeg ventet på snøen, jeg har i flere måneder snakket om hvor mye jeg liker vinter, kulde, og snølagte trær. Når da den endelig kom, og det var snø opp til knærne her sør fikk jeg spørsmålet «Er du fortsatt like glad i vinter Hanna?» Jeg kunne med hånda på hjertet svare at ja, det var jeg. Men, nå skjer det som alltid skjer. Jeg begynner å lengte. Etter vår, bare bakker, sol i fjeset og joggesko. Akkurat som jeg i august lengter etter høst, kalde morgener, gensere og langbukser.

I dag våknet jeg til sol. Jeg gikk en liten tur, tok på meg converse på trass, solbrillene på hodet og en av de mindre tykke jakkene mine. Folkens – våren kommer i år og! Den er her snart. Plutselig føles ikke drømmen om påskeliljer, hvitveis og sol på nesa like fjern.

Jeg innser – for tusende gang – at jeg lever for årstidene.

Gud skapte en verden med variasjoner. En verden med sesonger og årstider – og det er jeg skikkelig glad for. Hadde vi ikke hatt en kald (og i noens øyne kjip) vinter, hadde vi nok ikke verdsatt sommeren like mye. Sånn tror jeg det er med livet og. Vi opplever forskjellig sesonger både åndelig og menneskelig. Forskjellen er at ikke alle varer i 3-4 måneder. Noen er kortere og noen er lengre. Likevel tror jeg disse menneskelige sesongene også har en viktig effekt. Har vi ikke opplevd en kjip periode, er det vanskeligere å verdsette gleden og en god sesong. Om vi har opplevd at Gud føles fjern, blir kanskje begeistringen og gleden over å føle at Gud hører og virker enda større.

Jeg tror vi ofte undervurderer hva en tung sesong kan lære oss og bli til. Vi strever ofte etter å bli eldre, komme oss videre, jobbe på. Men, Gud er der i stillheten og tårene og. Han bruker de. Han skaper skjønnhet ut fra de hardeste sesongene. Glem aldri det.

Hanna Elisa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: