En helt menneskelig drittdag

I dag har jeg hatt en veldig litt kjip dag. Og akkurat det tenkte jeg å lage et blogginnlegg på. Hvorfor? Jo, fordi jeg er lei av å late som. På mange måter deler jeg mye om de ikke så kule dagene her på bloggen, men da blir ting ofte skrevet et par dager etter den kjipe dagen. Så, vær så god, her har dere et lite innblikk i en helt menneskelig drittdag.

For nå skal du høre! I dag har jeg vært sliten, jeg har vært sint fordi jeg ikke kan leve som en frisk 17-åring. Jeg har kjent på sorgen og savnet over å ikke kunne være med i lovsangsteam, og jeg har vært sint fordi det var helsa som gjorde at jeg måtte slutte. Jeg har savnet den gamle klassen min så mye at jeg har fått klump i halsen – selv om jeg har det helt sykt bra i den klassen jeg går i nå. Jeg har vært bekymra for framtida, jeg har ikke fått til å slappe av. Gud har føltes utrolig langt borte. Jeg har hatt en fagsamtale som gikk kjempebra, og fikk beskjed om at karakteren kom til å bli veldig god – noe som kan understreke at ikke gode karakterer gjør man lykkelig. Jeg har sett antall likes stige på et av mine fb-innlegg – noe som understreker at ikke likes gjør man lykkelig. Jeg har vært overveldet, og jeg har vært sint. Jeg har vært sulten uten å klare å spise meg mett – matlysten er dårlig, og jeg har vært svimmel. Jeg har mista pc`en i bakken (den knuste ikke), og jeg har drukket to kopper med te.

Alt dette endte opp i ett stykk meg som satt på gulvet og grein.

Som dere ser så har det vært noen fine ting i løpet av dagen. Jeg har drukket te, jeg har snakket med venner, og jeg har vært på skolen. Skulle jeg ha posta noe på instagram så hadde det nok fort blitt et bilde av en av de fine tingene. Men, folkens! Noen ganger har vi lov til å ha det skikkelig kjipt, gjerne uten en spesiell grunn. I mitt tilfelle så handler det om at det rett og slett blir for mye, og alt blir fryktelig overveldende. Vi, både som menneske og som kristen, har lov til å kjenne på de vonde følelsene. Vi har lov til å kjenne på at Gud føles fjern. Vi har lov til å kjenne på kroppspress, og frykt. Livet er ikke alltid helt tipp topp – selv om det kan se sånn ut på instagram.

Jeg vet jo at Gud er nær, og at han holder meg tett inntil seg – både på kjipe og på gode dager. Likevel så er det lov å kjenne på at noen dager elsker Jesus mest med hodet, og ikke like mye med hjertet.

I går ble jeg litt utfordret av en tale. Taleren snakket mye om at om man elsker Jesus av hele sitt hjerte, og tror 100%, så vil alt ordne seg. Lenker vil bli brutt, og sykdom forsvinne. JA, jeg tror at Jesus bryter lenker og helbreder. Men, det er ikke opp til oss. Det avhenger ikke av hvor høyt jeg elsker Jesus eller folk rundt meg. Til og med Jesus opplevde at Gud var fjern, da han hang på korset ropte han «Min Gud, min Gud, hvorfor har du forlatt meg». Da har vi og lov til å føle deg sånn.

Dagens reminder – både til deg og til meg – er at Jesus tåler hele deg, inkludert sinne, tristhet og frustrasjon.

Hanna Elisa

NB: dette innlegget ble skrevet i går – alltid greit å få litt perspektiv på ting. Dagen i dag er mye bedre. Kvelden i går fikk en fin avslutning med life-gruppe. 

10 kommentarer om “En helt menneskelig drittdag

 1. Et stort HJERTE til deg fordi du et så flott❤!
  Og et knust hjerte fordi jeg føler med deg💔.
  Takk for at du deler dette. Stor klem!

  Likt av 1 person

 2. Så fantastisk bra du skriver! Blir så motivert av å lese innleggene dine!! Du er bra! Jeg lurte på om du har noen tips til hvordan jeg kan bruke mere tid med Herren i en svært hektisk hverdag?

  Likt av 1 person

 3. Deilig å lese din blogg, Hanna. Livet er mangfoldig og har sine opp og nedturer. Godt å være ærlig med livet akkurat slik det oppleves. Det at du velger å være åpen om livet ditt, kan hjelpe andre i lik situasjon. TAKK!

  Likt av 1 person

 4. Jeg beundrer deg og din ærlighet, Hanna! Stor klem til deg for at du tør å vise dårlige dager også. Det er like relevant som de gode.
  Veldig glad i deg!❤️

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: