Dama som reddet jula

Det er kun timer igjen til julaften, og det er mye fokus på gaver, pinnekjøtt, julestemning og kalender. I tillegg så opplever jeg et stort fokus på hvorfor vi egentlig feirer jul – heldigvis! I dag tenkte jeg å dele noen tanker om et av mine største bibelske forbilder. Dette forbildet tror jeg må være den råeste og tøffeste dama i verdens historie. Jeg snakker selvsagt om Maria – Jesu mor.

For, midt oppi engler som daler ned i skjul, kloke menn med dyre gaver og folketellinger så befinner det seg ei dame. Eller, det blir vel mer rett å si jente. Ei ung jente med en baby i magen, og en helt vill historie om hvordan barnet ble til. Har du noen gang satt deg inn i hvordan ho måtte ha det? La oss gå ca 2000 år tilbake i tid.

Jeg ser for meg Maria som ei litt forsiktig jente, typisk flink pike. Hun har møtt en kjekk mann, eller om foreldrene har funnet han til henne, det har ikke så mye å si akkurat nå, men hun skulle hvert fall gifte seg etter hvert og livet så generelt greit ut. Så, en kveld så får hun besøk av en engel som sier at hun skal bli gravid og føde Guds barn. I det sekundet blir livet hennes snudd på hodet. Maria sier ja til ni måneder med morgenkvalme, vondt i ryggen og kroppen, trøtthet og en kropp som bare blir større og større. I tillegg vet hun nok i det øyeblikket hun sier ja at det kommer til å bli mange måneder med stygge blikk, baksnakking og dritt. Faktisk så risikerer hun å miste både Josef og kontakten med familien ved å si ja til oppdraget, for, det var vel mildt sagt ikke populært å bli gravid utenfor ekteskapet. Likevel sa hun ja, til tross for alt dette så sa hun «Se, jeg er Herrens tjenerinne. Det skje meg etter ditt ord!». Det er litt sprøtt å tenke på!

Jeg har flere ganger lurt på om jeg hadde tørt det som Maria turte. Jeg har aldri fått englebesøk, men jeg vil tro at det må være en mektig opplevelse i seg selv, men å i tillegg få beskjed om at du skal føde verdens frelser – Messias. Jeg tror jeg hadde blitt litt bekymret for meg selv, lurt litt på om jeg hadde en eller annen diagnose som gjør at man ser og hører syner.

Jeg håper jeg hadde sagt ja. Jeg håper jeg hadde turt å stole på Gud og på at han hadde kontroll. Og vet du hva det fine er? Både jeg og du har muligheten til å si ja. Ikke akkurat til å føde Jesus, men til å følge Jesus, og til å leve og gå med Han. Selv om vi lever i 2016 kan vi fortsatt få høre hva Jesus ønsker at vi skal gjøre for å gjøre hans navn kjent. Jeg aner ikke hva han kaller deg til, og helt ærlig så er jeg ikke sikker på hva han kaller meg til, men jeg tror at litt etter litt så vil vi få en anelse om hva som er planen. Og – når vi en dag står side om side med Maria i Himmelen, så kan vi kanskje se tilbake på livet og oppleve at jo, vi var faktisk kalt til noe vi og!

Livet med Jesus som lærer og leder er spennende. Maria turte – tør du?

Jeg ønsker deg ei velsigna god jul, og hvis jula di ikke for øyeblikket ser så bra ut så håper jeg du opplever at Gud er nær.

Hanna Elisa

3 kommentarer om “Dama som reddet jula

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: