De små hverdagsundrene

I dag – og egentlig de siste årene – har jeg gjort meg opp noen tanker om bønnesvar, helbredelse og Jesus i stormen. Disse skal jeg nå prøve å formidle videre til dere som leser, og før jeg starter er det veldig viktig for meg å få frem at jeg overhodet ikke er noen teolog, og jeg sitter ikke på noen svar. Dette er bare noen tanker og erfaringer jeg har gjort meg. Enjoy!

I løpet av snart syv år med sykdom har det blitt bedt utrolig mange bønner om helbredelse. Både fra meg, familien min, venner og kanskje til og med bekjente. Jeg har vært til forbønn mange ganger, bedt stille, bedt uten ord og ropt høyt inni meg. Jeg har bedt gjennom lovsang og blitt bedt for av flere samtidig, av folk med spesielle gaver til helbredelse og folk uten. Som du sikkert skjønner – variantene er mange, helbredelsen uteblir.

Etter noen år nå har jeg slått meg til ro med at helbredelsen kommer når den skal. Det nytter ikke å stresse med det – Gud har kontroll. Det er min tankegang. Det betyr ikke at jeg ikke lengre ber om helbredelse, men det betyr at hverken livet mitt eller troen min avhenger av at Gud helbreder meg her og nå.

Herren skal stride for dere, og dere skal være stille. 2. Mosebok 14:14

Jeg tror ikke at Gud gjorde meg syk eller vil at jeg skal være det. At en helbredelse uteblir er ikke det samme som at Gud vil at jeg skal være syk. Guds tanker er så ufattelig mye større enn det vi kan fatte, og jeg er 100% sikker på at det er en plan. Jeg klamrer meg til det håpet om at Gud ikke lar en skramme gå til spille, Han bruker den derimot som et ledd i det livslange målet – å forme og bruke deg og meg. Bibelen sier det også veldig fint: «Til dem som sørger i Sion, vil jeg gi skjønnhet i stedet for aske» (Jesaja 61.3)

Selv om jeg ikke har opplevd et såkalt stort under i form av helbredelse, så har jeg opplevd andre bønnesvar. Jeg opplever at Gud gir meg styrke og trøst. Styrke til å takle motgangen og trøst når jeg trenger det. Jeg opplever at Gud ser meg og at Han er som en klippe. Det er ikke en helbredelse med sus over, men det er det jeg trenger for å komme meg gjennom det. Dag for dag, og minutt for minutt.

Som dine dager er, skal din styrke være. 5.Mosebok 33:25

Folkens, helbredelser er rått – og det skjer i dag! Men, noen ganger, ganske ofte også faktisk, så skjer det ikke. Det er ingen vits i å stresse om det ikke skjer, hverken om du er syk selv, eller om du er den som ber.

Til deg som er syk: Gud har fortsatt kontroll og Han inviterer deg til å bli med han på det eventyret det er å leve med Ham! For ja, det er et eventyr uansett våre omstendigheter. Fortsett å be og søk ham, men ikke bli redd om svaret ikke er som du håpet!

Til deg som ber: Fantastisk bra at du ber, men husk at hvis ikke helbredelsen kommer så er det hverken noe galt med deg, den personen du ber til eller Gud. Du kan få lov til å slappe av du også, og min erfaring er at bønn alltid er godt for noe – også når svaret er annerledes en tenkt.

Hanna Elisa

2 kommentarer om “De små hverdagsundrene

  1. Viktig at du tar dette opp, vi er for få som snakker høyt om slike ting. Gud er god, trofast og allmektig- uansett hva følelser og omstendigheter sier. Og folk må mene hva de vil, men gjennom sykdom vokser det fram en nærhet, tillit og avhengighet til Gud som vi aldri var i nærheten av å ha da vi «klarte alt selv».

    Vi kan ikke bli friske hvis vi ikke er syke, vi kan ikke bli trøstet hvis vi ikke er triste eller sorgfulle, vi kan ikke bli gjenopprettet hvis vi ikke falt først… det er skatter skjult i mørket, og ofte er de skattene mer dyrebare enn de vi fant på solkledd engelandskap.
    Ønsker deg en god kveld og ei uke med mange stunder der livet kjennes godt ut. DU er dyrebar! Søsterklem fra Cecilie

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: