Stille med Gud

” På samme måten hjelper også Ånden oss i våre svakheter. For vi vet ikke hva vi skal be om slik vi burde. Men Ånden selv går i forbønn for oss med sukk som ikke kan uttrykkes med ord. Han som gransker hjertene, vet hva Åndens sinnelag er, for Han går i forbønn for de hellige etter Guds vilje.” (Romerne 8:26-27).

Dette verset synes jeg er så fint, og jeg tror vi kan lære en del om bønn ut i fra det. Vi har vel alle opplevd at det noen ganger kan være vanskelig å be. Kanskje er problemet at man ikke finner de riktige ordene, man vet ikke hva man skal starte med eller at ting rett og slett blir for overveldende. Da er det utrolig digg å tenke på at Den hellige ånd faktisk går i forbønn for oss. At når vi ikke klarer eller orker å be så er det allerede noen som ber for oss.

Som sagt så tror jeg vi kan lære mye av dette verset. Det står at Ånden går i forbønn for oss med sukk, uten ord. Vil ikke det si at vi også kan gjøre det? At vi ikke alltid trenger å presse frem en hel haug ord eller tanker?

Jeg tror det er veldig sunt å be uten ord i blant. Vi fylles med ord og inntrykk hele dagen, og når vi først skal slappe av så er det gjerne med musikk eller en serie. Jeg tror absolutt at lovsang kan være en fin måte å be på når vi ikke kommer på ordene selv, men noen ganger er det nødvendig å være stille for og med Gud.

«Herren skal stride for dere, og dere skal være stille.» (2. Mos 14:14)

Gud kjenner deg ut og inn, ja faktisk bedre enn du kjenner deg selv. Han kjenner dine innerste tanker og dine problemer. Du trenger faktisk ikke sette ord på ting for at Gud skal skjønne hvordan du har det.

Jeg vil utfordre deg i dag til å sette deg ned og være stille. Kanskje oppdager du til og med at det er en måte å be på som du vil bruke mer?

~Hanna Elisa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: